​​​​​​​Journummer 070-366 08 17   |   Placeringsjour

Skyddat boende

Hög kvalitet för ett tryggt liv

Neptuna Omsorg erbjuder Skyddat Boende i såväl lägenhet som i kollektivt boende.
Verksamheten har erfaren, utbildad personal på plats dygnet runt samt erbjuder högsta säkerhetsklass. 
 Vi arbetar med stöd och behandlingsinsatser för både vuxna och barn såsom krishantering, trappan-samtal, föräldrastöd, stöd i myndighetskontakter samt bostadssökande. Risk och farlighetsbedömningar enligt SARA, FREDA och PATRIARK utförs regelbundet underplaceringen.
Vi har hög språkkompetens inom personalgruppen och utöver engelska och svenska talar vi flytande arabiska, dari, sorani, kurdiska, persiska, spanska och franska. Vi erbjuder barn som vuxna, par, HBTQ-personer och personer med intellektuell funktionsnedsättning som utsatts för våld i nära relation, hedersrelaterat våld och förtryck en trygg plats att starta sitt nya liv på. 

För att underlätta för de personer som utsatts för våld och otrygghet har vi även plats för husdjur. Ingen ska behöva lämna dem de älskar för att ta sig ur en skadlig situation och ingen ska tvingas kvar för att hålla dem trygga. ​​​​​​​

Kollektivboende eller enskild lägenhet

När en person kommer till oss vid behov av skyddat boende sker placering efter individens behov i antingen ett kollektivboende eller i en enskild lägenhet. Oavsett vilket boende som passar bäst är det självhushåll och i ett kollektivboende delar man på kök och vardagsrum. Det är viktigt för oss att det är en hög standard på våra skyddade boenden och att kvaliteten inte tummas på. Därför tar vi inga genvägar utan anstränger oss för att det ska bli så bra som möjligt för de som behöver vår hjälp.​​​​​​​

Placering för skyddat boende

Placering på boendet sker utifrån beslut från socialtjänsten i hemkommunen för den person det gäller. Vårt jobb utgår från socialtjänstens uppdrag och vi använder oss av individuella genomförandeplaner, som bygger på uppdragsgivarens vårdplan. På det sättet hjälper vi varje våldsutsatt person med det stöd och hjälp just hen behöver.
​​​​​​​
Vår verksamhet är bemannad dygnet runt och vi nås alltid på vårt journummer.

Säkerhet

Våra boenden håller hög säkerhetsklass, men de förebyggande åtgärderna är nästan än viktigare:
  • Berätta inte vistelseadressen för någon
  • Begränsa användningen av sociala medier
  • Byt mobil eller stäng av alla platstjänster samt hitta min mobil-funktioner på din nuvarande mobil
  • Adressändra
  • Ansök om sekretessmarkering

Personal

Vi har personal som är certifierade att utföra riskbedömningar enligt
  • Freda
  • Sarah
  • Patriark

​​​​​​​